Welcome to OneFootForward formerly Trekking Andros & Outdoor Activities
Call us (WhatsApp): ‭‭+30 694 848 8907 E-mail: hello@onefootforward.gr

Δοκίμασε τα όριά σου

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ


Τόλμησε να δοκιμάσεις εσύ ή τα παιδιά σου και ίσως γίνει η αγαπημένη σας δραστηριότητα. 

Με την αναρρίχηση, που είναι πλέον ολυμπιακό άθλημα, μπορεί να ασχοληθεί ο καθένας ανεξάρτητα από την ηλικία του, το φύλο ή τη φυσική του κατάσταση. Πρόκειται για ένα άθλημα που γυμνάζει όσο κανένα άλλο το σώμα, ενώ βελτιώνει την πνευματική δύναμη. Συμβάλει στην ενδυνάμωση του σώματος, αυξάνει την ευλυγισία, την ικανότητα ισορροπίας αλλά και το νευρομυϊκό συντονισμό.
Η αναρρίχηση είναι η τεχνική ανάβασης ενός βράχου χρησιμοποιώντας το ανάγλυφο της επιφάνειάς του, όπως εσοχές, εξοχές και σχισμές για στήριξη ή πάτημα, προκειμένου να ολοκληρωθεί μία διαδρομή.

Ανάμεσα στα χωριά Γιαννισαίο και Έξω Βουνί βρίσκονται τρεις εντυπωσιακοί γεωλογικοί σχηματισμοί από ασβεστιτικά μεταμορφωμένα πετρώματα. Στο μεσαίο, όπου στην κορυφή του δεσπόζει το εκκλησάκι του Προφ.Ηλία, θα βρεις συνολικά 7 καλοσφαλισμένες διαδρομές από 4ου βαθμού έως 6α, με μαγευτική θέα προς τη θάλασσα και το Επάνω Κάστρο.

Lefka-Beach-Andros-Cyclades

Με τη καθοδήγηση και την επίβλεψη του έμπειρου αναρριχητή της One Foot Forward, θα έχεις την ευκαιρία να έρθεις σε μια πρώτη επαφή με το βράχο και να αποκτήσεις την πρώτη σου αναρριχητική εμπειρία.
Αρχικά θα γίνει μια μικρή ενημέρωση σχετικά με τις τεχνικές που πρέπει να γνωρίζουμε, τα υλικά που χρησιμοποιούμε και τους κανόνες ασφαλείας. Έπειτα υπό την καθοδήγησή και επίβλεψη του θα ξεκινήσεις να σκαρφαλώνεις.

Οι πρώτες διαδρομές κάθε αρχάριου γίνονται με την τεχνική top-rope, δηλαδή αναρρίχηση με το σχοινί από πάνω. Είναι μια τεχνική όπου το σχοινί τοποθετείται από πριν σε μόνιμες ασφάλειες στην κορυφή της διαδρομής και έτσι, ένας αναρριχητής σκαρφαλώνει και ο εκπαιδευτής τον ασφαλίζει. Αυτός είναι ο πιο ασφαλής τρόπος αναρρίχησης για αρχάριους, επειδή δεν υπάρχει κίνδυνος πτώσης ούτε κατανάλωση δύναμης . Αυτή η τεχνική ασφάλισης γίνεται συνήθως σε διαδρομές χαμηλού ύψους. To top rope είναι ένας άριστος και ασφαλής τρόπος για να μάθεις να σκαρφαλώνεις.

Αν αγαπάς την περιπέτεια, την εξερεύνηση, το κυνήγι των στόχων και τη φύση τότε είναι μία εμπειρία που δεν πρέπει να χάσεις! Περιλαμβάνεται όλος ο εξοπλισμός για την υλοποίηση της δραστηριότητας ! Το μόνο που χρειάζεστε είναι άνετο αθλητικό ντύσιμο


Remata-River-Andros-Cyclades
Remata-Andros-Cyclades

 • Κόστος ανά άτομο :

  35€

 • Ημερονηνία:

  Σάββατο 1 & Κυριακή 2 Αυγούστου

 • Ώρα:

  17.00-20.00

 • Ατομα:

  min 5- max 10

 • Περιλαμβάνει:

  • Εξοπλισμός Αναρρίχησης
  • Έμπειρος εκπαιδευτής αναρριχητής
  • Σνακς και νερό 
  • Πρώτες Βοήθειες 
  • Μεταφορά στο πεδίο από τον Όρμο Κορθίου
 • Δεν περιλαμβάνει:

  • Ασφάλεια * (ασφάλεια ημέρας από 8€)

Highlights:

Απολαύστε μια μοναδική εμπειρία αναρρίχησης και καταρρίχησης με έναν επαγγελματία εκπαιδευτή

Απολαύστε πανοραμική θέα στη θάλασσα και τις γύρω περιοχές

Μια σειρά από διαδρομές κατάλληλες για διαφορετικά επίπεδα εμπειρίας αναρρίχησης

Πριν ξεκινήσεις :

 • Οι αναρριχητικές διαδρομές απευθύνονται σε αρχάριους και μεσαίου επιπέδου αναρριχητές. Τον ειδικό εξοπλισμό –  κράνος και ζώνη με ιμάντα εκτόνωσης-σας το παρέχουμε εμείς.
 • Αυτή η υπαίθρια δραστηριότητα απαιτεί λογική,  σωματική και ψυχική υγεία εκ μέρους όλων των συμμετεχόντων!
 • Απαραίτητα: μακρύ παντελόνι, παπούτσια πεζοπορίας, μία αλλαξιά ρούχα και ό,τι θεωρεί ο καθένας απαραίτητο προσωπικό αντικείμενο για την συγκεκριμένη περιπέτεια. 
 • Ασφάλεια: Ο κάθε συμμετέχων παίρνει μέρος στις υπαίθριες δραστηριότητες με δική του ευθύνη. Οι συμμετέχοντες πρέπει να καλύπτονται από τη δική τους προσωπική ασφάλιση ταξιδιού-υγείας πριν από το ταξίδι. Η προσωπική ασφάλιση πρέπει τουλάχιστον να καλύπτει ιατρικά έξοδα, καθώς και διάσωση αέρα . Η One Foot Forward δεν ευθύνεται για τυχόν ατυχήματα ή ατυχήματα που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με τις πεζοπορίες ή την αναρρίχηση (Δείτε Όρους & Προϋποθέσεις)
 • Επιτρέπονται παιδιά άνω των 9 ετών με τη συνοδεία γονέα. 

Όλοι εμείς, στην OneFootForward, έχουμε προσαρμόσει τις δραστηριότητες μας πλήρως στους κανονισμούς και τα μέτρα προστασίας που ισχύουν από την Πολιτική Προστασία και τον ΕΟΔΥ. Ως εκ τούτου οι συμμετοχές θα είναι περιορισμένες και κατά τη διάρκεια της δραστηριότητας,, όπως επίσης και κατά τη διάρκεια των προβλεπόμενων μεταφορών, θα τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις ασφαλείας.

Σε περίπτωση που επιβληθούν μέτρα από τις Αρχές τέτοια που να μην επιτρέπουν να διεξαχθεί η διήμερη εξόρμηση όπως έχει προγραμματιστεί , οι συμμετέχοντες θα λάβουν ένα κουπόνι της αξίας του ποσού που κατέβαλαν, μείον το ποσό των 15 ευρώ, διάρκειας δύο μηνών.

One Foot Forward Social

Trekking Andros - Copyright © 2018
Gili Web & Design