Welcome to OneFootForward formerly Trekking Andros & Outdoor Activities
Call us (WhatsApp): ‭‭+30 694 848 8907 E-mail: hello@onefootforward.gr

Andros – Cyclades

3ήμερο Αγίου Πνεύματος

ΤάιΤσι – Τσικόνγκ & Πεζοπορίες

Let Qigong – Taichi and the Cycladic ambiance revive your spirit!

H Άνδρος είναι αδιαμισβήτητα ένα από τα πιο πράσινα και παρθένα νησιά των Κυκλάδων, δεδομένης της άγριας και παρθένας φύσης της αλλά και της υπαίθριας παραδοσιακής αρχιτεκτονικής που διαθέτει. Το πρόγραμμά μας έχει ως στόχο να απολαύσετε τη φύση, να ασκηθείτε, να χαλαρώσετε και να ξεκουραστείτε.
Για 3 ημέρες θα απολαύσετε τη διαμονή σας και τα μπάνια σας συνδυάζοντας Taiji & Qigong και πεζοπορία, γεμίζοντας ενέργεια το σώμα και το μυαλό σας.

Trekking-Andros-Hiking-Tours-Cyclades

Σας προσκαλούμε να απολαύσετε το ιδιαίτερο φυσικό τοπίο της Άνδρου. Να βιώσετε το ξύπνημα τον αισθήσεων με σωματική άσκηση και διαλογισμό μέσα στην φύση, ανανεώνοντας τη σύνδεση με τον εαυτό και το περιβάλλον γύρω σας. Μέσα στην ομορφιά και τη γαλήνη της φύσης, θα εξερευνήσετε παράλληλα και τις εσωτερικές σας διαδρομές!
Ο Αργύρης Τσεπελίκας (www.taichiqigong.gr). θα σας ταξιδέψει μέσα από καθοδηγούμενη κίνηση με τις πρακτικές του Qigong και του Taiji .
Η Αριάνα Μασέλου από την ΟneFootForward θα σας συνοδέψει στα όμορφα μονοπάτια, θα σας ξεναγήσει σε μνημεία ιδιαίτερου κάλλους και θα μοιραστεί μαζί σας πληροφορίες για την φυσική και την πολιτιστική κληρονομιά της Άνδρου.
Μέσα στις ίδιες αυτές διαδρομές θα συνυπάρξουν η σωματική πρακτική και ο διαλογισμός.
Η διαμονή σας θα είναι στα καταλύμματα Myrto Studios , στο Νημποριό της Χώρας, ενώ η εξάσκηση θα γίνεται τα πρωϊνά και απογεύματα στον παραμυθένιο, ειδικά διαμορφωμένο χώρο, Votsalo Seaside, υπό τον ήχο του τρεχούμενο νερού.

Πρόγραμμα

Ημέρα 1 : Αφιξη στην ΄Ανδρο

Αναχώρηση από το λιμάνι της Ραφήνας απόγευμα 17.30.
Διάρκεια ταξιδιού για την Άνδρο 2 ώρες.
Άφιξη στο λιμάνι του Γαυρίου 19.30.
Μεταφορά στο κατάλυμμα. Τακτοποίηση και συνάντηση για
δείπνο.
Κουβέντα για το πρόγραμμα του 3ήμερου αλλά και εισαγωγή
στην κουζίνα της Άνδρου

Ημέρα 2 : Qigong Taichi & Πεζοπορία στα Αχλα

Μετά το πρωινό, εξάσκηση Τάι Τσι (2 ώρες). H εξάσκησή μας θα γίνει υπό τον ήχο του τρεχούμενου νερού κάτω από τα δέντρα σε ένα χώρο εξαιρετικής ομορφιάς. Το Votsalo Seaside δημιούργησε ένα χώρο  χωρισμένο σε δύο επίπεδα για μαθήματα Τάι τσι,σε ένα ήσυχο και όμορφο φυσικό περιβάλλον πίσω από την παραλία Γυάλια.
Αμέσως μετά αναχωρούμε (αναλόγως των ατόμων με μικρό ή μεγάλο λεωφορείο) για την πρώτη μας εξόρμηση. Προορισμός μας η παραλία Άχλα αφού όμως πρώτα ανεβασουμε λιγο την αδρεναλίνη μας για να επισκεφτούμε το ποτάμι. Η κοιλάδα του ποταμού Αχλα είναι μοναδική στις Κυκλάδες. Μία μεγάλη ρεματιά που ξεκινάει από το ορεινό χωριό της Βουρκωτής για να καταλήξει στην ομώνυμη γνωστή παραλία, σχηματίζοντας σε πολλά σημεία μικρές λίμνες και καταρράκτες. Η φύση μοναδική με
πλατάνια, σκλήθρα, αιωνόβιες ελιές, αγροτικά κονάκια, αλλά και το εξαιρετικής αρχιτεκτονικής πέτρινο γεφύρι που χρονολογείται από την περίοδο των Ενετών στην Ανδρο. Σε αυτό το ιδιαίτερα φυσικό τοπίο δίπλα στο ποτάμι, θα βιώσουμε το ξύπνημα τον αισθήσεων με σωματική άσκηση και διαλογισμό μέσα στην φύση, ανανεώνοντας τη σύνδεση με τον εαυτό και το περιβάλλον γύρω μας. Αφού επισκεφτούμε και αφού βουτήξουμε στη μαγική Γερολιμνη θα συνεχίσουμε την πορεία μας προς την παραλία, μήκος 6 χλμ μέτριας δυσκολίας. Μια παρθένα αμμώδης παραλία με αμμόλοφους, όπου οι εκβολές σχηματίζουν υγρότοπο.. Αυτή η σημαντική περιοχή για τη βιοποικιλότητα του νησιού φιλοξενεί αποδημητικά και άλλα πουλιά. Μια ζώνη απόλυτης προστασίας! Μπάνιο και ξεκούραση. Αν ο καιρός το επιτρέπει θα επιστρέψουμε με καραβάκι.
Δείπνο ελεύθερο.

Ημέρα 3 : Qigong Taichi & Πεζοπορία

Μετά το πρωινό εξάσκηση δύο ώρες Qigong Taichi στο Votsalo Seaside.
Αμέσως μετά θα αναχωρήσουμε για τη δεύτερη πεζοπορία μας. Αυτή τη φορά προορισμός μας είναι τα Αποίκια και οι μικροί καταρράκτες της Πυθάρας. Το τοπίο εντυπωσιάζει με τη ζωντανή βλάστηση και τα νερά. Λίγος χρόνος για διαλογισμό δίπλα στους καταρράκτες και ξεκινάμε την πεζοπορία σε μία καταπράσινη διαδρομή, που περνάει από γραφικούς οικισμούς και πολιτιστικά μνημεία του νησιού, όπως ο Πύργος Αγαδάκη & Μπίστη, ο Νερόμυλος του Εμπειρίκου, τα τοξωτά γεφύρια στα Αποίκια και αυτό του Λέοντος. Το τέλος της διαδρομής μας βρίσκει στο βιότοπο των Γυαλιών με την ομώνυμη παραλία. Ελεύθερος χρόνος για μπάνιο, ξεκούραση, γευμα.
Το απόγευμα βρισκόμαστε και παλι για δύωρο εξάσκησης στο Qigong Taichi.
Δείπνο Ελεύθερο

Ημέρα 4: Qigong Taichi & Αναχώρηση

Μετά το πρωινό δύωρη εξάσκηση στο Qigong & Taichi
Ρίχνουμε την τελευταία βουτιά στη θάλασσα και ετοιμάζουμε τα πράγματα μας.
Το απόγευμα επιστρέφουμε. στη Ραφήνα.

Το πρόγραμμα είναι ενδεικτικό μπορεί να υπάρξουν αλλαγές αναλόγως του καιρού ή άλλων παραγόντων.

 • Κόστος:

  400€

 • Διάρκεια:

  4 ημέρες / 3 νύχτες

 • Ημερομηνία:

  10-13 Ιουνίου 2022

 • Ατομα:

  min 10 – max 15

Highlights

4 ώρες κάθε μέρα εξάσκηση 

Πιστοποιημένος Δάσκαλος Qigong Taichi

2 πεζοπορίες με συνοδό

Διαλογισμός στη φύση 

Δείπνο καλοσωρίσματος


Συμπεριλαμβάνονται:

 • Ακτοπλοϊκα Ραφήνα – Ανδρος – Ραφήνα
 • 3 διανυκτερεύσεις με πρωινό (διαμονή σε δίκλινο δωμάτιο)
 • Καθημερινά δύο δύωρα μαθήματα Qigong Taichi – πρωί και απόγευμα- με εκπαιδευτή
 • 2 πεζοπορίες με συνοδό
 • Μεταφορικά εντός του νησιού
 • Δείπνο καλωσορίσματος
 • Φωτογραφικό Υλικό
 • Φόροι και ΦΠΑ

Δεν Συμπεριλαμβάνονται :

 • Μεταφορά προς / από το λιμάνι της Ραφήνας
 • Αλλα γεύματα από αυτά που περιγράφονται


Λεπτομέρειες

Συναντιόμαστε στο λιμάνι του Γαυρίου και μεταφερόμαστε στο κατάλυμά σας στη Χώρα.

Μαθήματα Τσικονγκ & Τάιτσι: 2 ώρες το πρωί και 2 ώρες το απόγευμα στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Votsalo Seaside και έξω στη φύση. 

Πεζοπορίες : α) Κοιλάδα Αχλα, μέτριας δυσκολίας με μερικά απαιτητικά σημεία 10χλμ, διάρκεια περίπου 4ώρες β) Πυθάρα-Γιάλια , εύκολη, 6χλμ διάρκεια περίπου 2,5ώρες (+1ώρα στάση στο Βοτανικό Κήπο)

Κατάλυμα: Myrto Studio (standard doubles) – Μονόκλινο δωμάτιο με επιπλεόν χρέωση – Πρωινό προσφέρεται στο δωμάτιο και σύμφνωα με τους κανονισμούς ασφαλείας κάτα της διαασποράς του Covid-19

Ο Δάσκαλος :

Για τον Αργύρη Τσεπελίκα, όλα άρχισαν περίπου στην ηλικία των 6, όταν είδε τις πρώτες ταινίες στο θερινό σινεμά το καλοκαίρι του 79. Wuxia, Bruce Lee, Jackie Chan, όλη τη μυθολογία του Hong Kong cinema γενικότερα. Αυτές οι πρώτες ταινίες και η λατρεία του θερινού σινεμά ήταν ο κύριος λόγος που σπούδασε κιν/φο και πολεμικές τέχνες. 

Αναλυτικά το Βιογραφικό του Αργύρη

Ο Αργύρης Τσεπελίκας διδάσκει στη δική του σχολή στα Eξάρχεια WUJI Center.

Δάσκαλοί του :

Παναγιώτης Αθανασόπουλος – Κarate

Lee kun Hwa – Τang Soo Do

Λύδια Τυλλιανάκη – Taichi Qigong

Master Alex Dong – Dong Style Family Taichi Chuan

Qigong Andros Votsalo Nutrition
Qigong Andros Votsalo Nutrition

One Foot Forward Social

Trekking Andros - Copyright © 2018
Gili Web & Design